Autentificare

Intrebari frecvente

Ce este un aparat tip split?
Aparatul de aer conditionat split este un dispozitiv care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere. Acesta poate fi pozitionat numai suspendat pe perete.

Ce este un aparat multi split?
Acest tip de aparat aer conditionat este cel care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere si care poate fi pozitionat numai suspendat pe perete. Acesta dispune de o singura unitate exterioara si 2 sau mai multe unitati interioare ce se pot amplasa in camere diferite.

In ce caz recomandati cumpararea unui aparat de aer conditionat multi split?
Va recomandam cumpararea unui aparat multi split in situatiile in care nu se doreste amplasarea in afara cladirii a mai multor unitati exterioare sau in cazul in care se doreste in mod special o unitate multisplit.

Ce numar de unitati interioare de aer conditionat pot fi legate la o unitatea exterioara multi split?
Numarul de unitati interioare care se pot lega la o unitatea exterioara multisplit poate fi de 2 la 4 sau chiar 6 in functie de puterea acestora.

Ce putere insumata pot avea unitatile interne care pot fi legate la o unitate externa multi split?
Unitatile interioare care sunt legate la unitatea exterioara multi split pot avea puterea maxima insumata de 56.000 BTU

Oferiti service aer conditionat doar in perioada de garantie sau si in cea post garantie?
Oferim service de specialitate tuturor clientilor atat in perioada de garantie a aparatului cat si in cea postgarantie.

Explicati va rog care este  diferenta dintre climatizare si aer conditionat!

Climatizarea acopera multe lucruri, dar in principal se refera la incalzire, racire, ventilare, aport de aer proaspat, filtrare si controlul umiditatii.Aer conditionat inseamna doar racirea aerului pentru imbunatatirea confortului.

Ce este COP?

„Coefficient of Performance”- coeficientul de performanta, este raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata. Spre exemplu, o pompa de caldura moderna va genera 3 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. In acest caz COP va fi 3.

Ce este EER?

„Energy efficiency ratio” – rata de eficienta energetica, este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru incalzire sau pentru racire.

Ce este clasa de energie?

Clasa de energie este o noua metoda de marcare introdusa pentru a permite consumatorilor sa compare eficienta energetica a echipamentelor. Este in functie de EER si COP, astfel: tabel cote energie

Observatie:

– Valorile din tabelul de mai sus sunt exprimate in W/W, insa unii producatori folosesc pentru EER unitatile de masura Btu / h W. Pentru a face conversia in W/W trebuie sa impartiti la 3.412. Ex: EER= 11.00 Btu/hW => EER= 3.22 W/W => aparatul este clasa A de energie.

Ce este pompa de caldura?

Pompa de caldura este instalatia frigorifica ce poate inversa ciclul frigorific, astfel incat sa furnizeze caldura in loc de racire. Deoarece pompa de caldura foloseste agent frigorific este posibil sa ridice temperatura aerului de la -15 grd. C pana la o temperatura utila pentru incalzirea unei incaperi. Dificil de imaginat, dar inchipuiti-va ca un frigider inverseaza ciclul frigorific si grila neagra din spatele lui este foarte rece iar inauntru ar fi foarte cald.

Pompele de caldura pot extrage caldura din aer, apa sau pamant si sunt folosite atat pentru racirea cat si pentru incalzirea unei cladiri in mod eficient si economic.

Ce este VRV sau VRF?

„VRV” este un sistem conceput si dezvoltat de Daikin Industries si inseamna „variable refrigerant volume” – „volum de agent frigorific variabil”. Daikin detine marca inregistrata VRV, de aceea alti producatori folosesc termenul VRF „variable refrigerant flow” – „debit variabil de agent frigorific”. In principiu ambele functioneaza la fel si sunt cai extrem de eficiente, sigure, economice pentru a raci sau incalzi cladiri.

Debitul de refrigerant este adaptat foarte precis pentru a satisface cererea de incalzire sau racire a cladirii, astfel se economiseste energie.

Pe scurt, sunt probabil cele mai bune sisteme disponibile pentru aplicatii medii si mari.

Ce face un inverter?

Este folosit pentru a modifica frecventa curentului cu, care este alimentat un compresor, fiind astfel posibila modificarea turatiei acestuia. Aceasta inseamna ca se poate modifica debitul de agent frigorific care circula prin instalatie permitand modificarea capacitatii aparatului.

Aparatul meu de aer conditionat nu functioneaza – Ce pot face ?

Una din cele mai uzuale cauze este intreruperea alimentarii cu curent electric. Verificati daca siguranta este buna in tabloul electric sau aparatul este bagat in priza.

O alta cauza este blocarea filtrelor de aer, verificati daca sunt curate. Consultati si manualul de intructiuni – uneori ajuta.

Daca in continuare aparatul nu porneste, sunati la service deoarece exista posibilitatea de a agrava problema respectiva.Ex.:Ventilatorul  care raceste compresorul si condesatorul de la unitatea exterioara ,nu porneste, existand riscul de a incinge compresorul si   automat intervine protectia acestuia  decupland instalatia de la alimentare pana la un moment dat.Protectia respectiva  nu raspunde la infinit si printr-o neglijenta se poate chiar arde compresorul aparatului care este si  cea mai costisitoare piesa .(Asta fiind una din nenumaratele problem).

Aparatul meu are 2 ani garantie .De ce am nevoie de revizie periodica?

Aparatele de aer conditionat au nevoie de revizie periodica pentru a functiona in siguranta si cu o eficienta optima.Pentru a explica simplu, comparati cu un autoturism care are parti in miscare, acesta va functiona in siguranta si eficient numai daca se fac revizii periodice .

Agentii frigorifici dauneaza stratului de ozon?

Unii da si altii nu. In principiu, toti agentii frigorifici utilizati de catre persoane competente nu vor fi niciodata eliberati in atmosfera, astfel incat sa dauneze stratului de ozon, dar accidente se mai intampla. De aceea se dezvolta noi agenti frigorifici, cum ar fi R410A si R407C considerati agenti frigorifici ecologici.

Pot lua legionella de la aparatul meu de aer conditionat?

Este putin probabil, dar poate fi luata de la aparate de aer conditionat care sunt prost intretinute. La reviziile periodice, tehnicienii de service folosesc substante speciale pentru neutralizarea biologica a aparatelor.

Aparatul meu de aer conditionat curge la interior.Care poate fi cauza?

Poate fi din mai multe motive cum ar fi: fie aparatul nu este pus  perfect  orizontal(boloboc),ori filtrele sunt murdare,ori lipsa Freon,ori tavita de colectare a condensului de pe vaporizator este infundata,ori furtun drenaj evacuare condens spre exterior spart(sau infundat) ,ori tevile de la unitatea interioara nu sunt isolate termic,etc.

Ce este BTU ?

British Thermal Units (BTU)
1kW = 3,412 BTU
1BTU = 0,252 kcal/h

Ex: Pentru o unitate de aer conditionat care furnizeaza 9000 BTU avem o echivalenta de 2.26 kW

Care este diferenta intre clasa A si clasa B?

Multi dintre noi ne dorim un aer conditionat clasa A crezand ca este mai bun decat clasa B. Total gresit. A,B,C,D se refera strict la consumul de energie electrica si nu la cat de bun sau de prost este un aparat de aer conditionat si pentru ca am deslusit acest mic mister va mai spunem un mic secret: diferenta de consum intre clasa A SI B ESTE in 99 % din cazuri de doar 10w. Oare cu acesta diferenta nesemnificativa de consum o sa ,saracim ca am achizitionat un aer conditionat clasa B ? Cu alte cuvinte nu trebuie sa comparam un aparat de aer conditionat cu un frigider care functioneaza mult mai mult pe parcursul anului si la care intradevar conteaza clasa lui de energie electrica.

Ce este un aparat de tip Split?

Aparatul de aer conditionat split este un dispozitiv care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere. Acesta poate fi pozitionat numai suspendat pe perete.

Ce este un aparat de tip Multi-Split?

Acest tip de aparat aer conditionat este cel care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere si care poate fi pozitionat numai suspendat pe perete. Acesta dispune de o singura unitate exterioara si 2 sau mai multe unitati interioare ce se pot amplasa in camere diferite.

Ce este un aparat de tip Caseta?

Aparatele de aer conditionat tip caseta sunt solutia perfecta de climatizare pentru spatiile moderne dotate cu plafoane suspendate, fiind recomandate in general pentru spatiile de birouri.  Sunt compuse dintr-o unitate interioara, o unitate exterioara si telecomanda pentru unitatea interioara. Pot fi utilizate atat pentru racire, cat si pentru incalzire (functie INVERTER).

Ce este un aparat de tip Coloana?

Aparatele de aer conditionat tip coloana reprezinta una din solutiile ce pot fi aplicate pentru climatizarea spatiilor mari, care nu au fost prevazute initial cu sisteme de climatizare. Sunt compuse dintr-o unitate interioara, o unitate exterioara si telecomanda pentru unitatea interioara. Pot fi utilizate atat pentru racire, cat si pentru incalzire (functie INVERTER).

Se merita sa fac un montaj aer conditionat pe holul unui apartament de bloc?

Nu recomandam nimanui un astfel de montaj pentru ca nu va raci tot apartamentul asa cum se doreste. Holurile apartamentelor de bloc sunt in general micute astfel aerul rece va fi simtit foarte rapid de unitate interna si senzorul de temperatura de pe acel hol in care este montat, aparatul intrand automat pe ventilatie. In cazul in care holul este mare intervine si aici o problema: compresorul va fi exploatat la maxim pentru a ajunge la temperatura dorita de noi si astfel va fi distrus inainte de termen. Este ca si cum am conduce masina cu pedala de acceleratie la maxim tot timpul.

De ce trebuie folosita obligatoriu pompa de vid la montaj aer conditionat?

Pompa de vid este o unealta care nu ar trebui sa lipsesca din trusa montatorului de aer conditionat. Aceasta are rolul de a vida traseul frigorifc si de a verifica daca vor exista sau nu pierderi de freon din cauza montajului. Un montaj de aer conditionat fara pompa de vid inseamna un montaj defectuos care impiedica performantele aparatului, acesta nefiind niciodata functional la parametrii lui reali.

 

<< INAPOI