Autentificare

Informatii utile pentru „Modul de lucru pe cald”a aparatului de aer conditionat

A sosit vremea mai rocoroasa, iar pentru  posesorii unui aparat de aer conditionat care  are  functia de lucru  pe cald si intampina unele ” probleme „venim in ajutor cu unele precizari (in realitate  e posibil  ca lucrurile sa nu stea chiar asa (referitor la „probleme”) si spunem asta pentru a va aduce lamuriri in randurile care urmeaza).

Am setat telecomanda pe cald si aparatul din interior nu porneste ! Inainte de a suna la service verificati posibilele cauze:

1. Asigurati-va  daca  si temperatura de pornire a aparatului  se incadreaza la ce vreti sa faca aparatul(EX. Ati setat telecomanda pe functia de cald (va arata soarele) pe  display-ul telecomandei insa temperatura este ( ramasa ) setata probabil de la functia de rece la 16 ° ,25 ° iar dvs. in, incapere la momentul de fata aveti o temperatura mai mare  ca temperatura care este setata.Pentru ca aparatul sa porneasca pe functia de cald  in ,incapere trebuie sa fie o temperatura mai mare ca cea setata pe telecomanda, ca aparatul  sa porneasca !

2. Observati ca aparatul de aer conditionat  a primit comanda din telecomanda iar unitatea interioara si-a deschis flapsul pe unde refuleaza jetul de aer din interiorul acesteia insa aceasta nu porneste, (turbina din interior nu arunca jet de aer catre exterior).

Acest lucru este normal !Pentru ca  atunci cand  aparatului de aer conditionat i-ati dat comanda pe functia de  cald acesta mai intai da comanda pentru a porni unitatea din exterior unde se gaseste compresorul ,face schimbul din electrovalava ,compresorul incepe sa-si faca treaba, incalzeste instalatia iar unitatea din interior va porni dupa un anumit timp (3-5 min.),  atunci cand in instalatie se produce o anumita temperatura (presiune)(pentru a nu creea senzatia de frig).

ATENTIE!

Dupa un anumit timp de utilizare pe cald a instalatiei de aer conditionat, din unitatea exterioara la un moment dat veti zice ca iese un  „fum”.Acela nu este fum ci abur.Din cand in cand  unitatea din interior mai schimba sensul din electrovalava si caldura din interior vine catre exterior,lucrul acesta fiind necesar pentru a topi (gheata,zapada)care se formeaza pe vaporizatorul unitatii exterioare ca acesta sa-si poate face o ventilatie corespunzatoare si aparatul sa lucreze la parametrii normali.De retinut ca  un aparat de aer conditionat pe functia de cald va da randament maxim pana la temperatura de  5° iar cele prevazute cu invertor de la  -15°pana la o temperatura de -25° in functie de marca  si model !

Pe functia de cald nu va mai curge apa de la unitatea din interior ci de la cea din exterior (mai exact dedesubt-ul unitatii exterioare exista o gaura) !

< Inapoi