Autentificare

Cum alegem aparatul de aer conditionat

Cum alegem aparatul de aer conditionat

 

Temperaturile extrem de ridicate ne determina sa recurgem la montarea unui aparat de aer conditionat. Acesta ofera un grad sporit de confort, atat prin racirea spatiului de locuit, cat si prin purificarea aerului si indepartarea noxelor. Apare, insa, intrebarea: Ce aparat sa imi cumpar? Cum il aleg pe cel mai bun pentru locuinta mea?Pentru a nu se da gres in achizitionarea unui aparat care sa fie mai putin potrivit sau performant, este necesar sa se ia in calcul o serie de criterii, cum ar fi:1.Criterii ce tin de locul in care este montat aparatul de aer conditionat

– Orientarea ferestrelor. Pentru incaperile cu ferestre orientate spre S (S-V) necesarul de frig este de doua ori mai mare decat pentru incaperile cu ferestre orientate spre N (N-E). In cazul in care exista doua ferestre intr-o singura camera, este necesar ca aparatul sa aiba minimum 12000 BTU/h.
– Dimensiunea camerei. Un aparat cu putere redusa va face fata mai greu intr-o incapere de mari dimensiuni.
– Numarul de persoane care ocupa in mod frecvent acea camera.
– Structura peretilor.
– Numarul de aparate electronice sau electrocasnice care produc caldura (de exemplu, o bucatarie in care se gateste in mod frecvent sau un birou in care se afla mai multe calculatoare).

2.Criterii ce tin de aparatul de aer conditionat

– Consumul de energie pe care il implica; sa fie cat mai redus.
– Nivelul de zgomot – sa fie scazut (atat la unitatea exterioara, cat si la cea interioara).
– Marcajul. Orice aparat trebuie sa aiba marcaj CE, CS (realizat in conformitate cu normele europene).
– Protectie electrica. Este necesar ca orice produs sa aiba un grad de protectie electrica ridicat (IP 45 interior, IP 55-65 exterior).
– Marimea aparatului. Se alege in functie de necesarul de frig si puterea frigorifica a acestuia. Nu sunt, insa, singurii factori ce trebuie luati in calcul.
– Greutatea unitatii exterioare. Specialistii recomanda alegerea unui aparat cu o greutate sporita a unitatii exterioare. Acest lucru presupune ca materialele din care sunt fabricate componentele sunt mai solide si mai performante.

Aparatele subdimensionate au o durata de functionare mai redusa din cauza utilizarii la turatie maxima timp indelungat. Cele cu putere mai mare decat necesarul vizat pot functiona la turatie medie fara a provoca cheltuieli suplimentare.
Este de preferat ca firma de la care se cumpara produsul sa aiba posibilitatea de a raspunde in timp util la Service.

Sursa :www.1001case.ro

 

<< INAPOI