Cum alegem aparatul de aer conditionat
– Orientarea ferestrelor. Pentru incaperile cu ferestre orientate spre S (S-V) necesarul de frig este de doua ori mai mare decat pentru incaperile cu ferestre orientate spre N (N-E). In cazul in care exista doua ferestre intr-o singura camera, este necesar ca aparatul sa aiba minimum 12000 BTU/h.
– Dimensiunea camerei. Un aparat cu putere redusa va face fata mai greu intr-o incapere de mari dimensiuni.
– Numarul de persoane care ocupa in mod frecvent acea camera.
– Structura peretilor.
– Numarul de aparate electronice sau electrocasnice care produc caldura (de exemplu, o bucatarie in care se gateste in mod frecvent sau un birou in care se afla mai multe calculatoare).
2.Criterii ce tin de aparatul de aer conditionat
– Consumul de energie pe care il implica; sa fie cat mai redus.
– Nivelul de zgomot – sa fie scazut (atat la unitatea exterioara, cat si la cea interioara).
– Marcajul. Orice aparat trebuie sa aiba marcaj CE, CS (realizat in conformitate cu normele europene).
– Protectie electrica. Este necesar ca orice produs sa aiba un grad de protectie electrica ridicat (IP 45 interior, IP 55-65 exterior).
– Marimea aparatului. Se alege in functie de necesarul de frig si puterea frigorifica a acestuia. Nu sunt, insa, singurii factori ce trebuie luati in calcul.
– Greutatea unitatii exterioare. Specialistii recomanda alegerea unui aparat cu o greutate sporita a unitatii exterioare. Acest lucru presupune ca materialele din care sunt fabricate componentele sunt mai solide si mai performante.
Aparatele subdimensionate au o durata de functionare mai redusa din cauza utilizarii la turatie maxima timp indelungat. Cele cu putere mai mare decat necesarul vizat pot functiona la turatie medie fara a provoca cheltuieli suplimentare.
Este de preferat ca firma de la care se cumpara produsul sa aiba posibilitatea de a raspunde in timp util la Service.
Sursa :www.1001case.ro