Praful din casa, produsele chimice de curatare, picturile sau chiar covoarele care ascund adesea praf cresc nivelul de toxine al aerului din interior. Toate acesta sunt considerate depozite de alergeni la care te expui in fiecare zi si tocmai de aceea ai nevoie de cateva metode simple si utile pentru a purifica aerul din camera ta.
Animalele de companie contribuie si ele la deteriorarea calitatii aerului din interior, chiar hainele de zi cu zi sau mobila. Pentru sanatatea plamanilor tai, aerisirea camerelor este esentiala, dar poti tine seama si de cateva ponturi utile pentru a imbunatati aerul din locul tau de odihna, informeaza webmd.com.
Parchetul va fi mentinut in permanenta curat. Este locul in care se acumuleaza cel mai mult praf din cauza traficului. Foloseste mai intai aspiratorul pentru a scapa de depunerile de praf din toate colturile si deschide fereastra in timp ce faci curatenie.
Dupa ce ai aspirat cu atentie, spala parchetul doar cuapa. Evita sa folosesti mopul, care este un depozit sigur de germeni. Il poti inlocui cu o simpla bucata de bumbac pe care o folosesti o singura data.
La fiecare usa din casa vei aseza un covoras pentru strangerea prafului de la intrarea in camera si evitarea raspandirii lui, iar pentru a scapa de neplaceri, renunta sa mai intri incaltat in casa.
Nivelul umiditatii din interior este foarte important. Poti folosi chiar un dezumidificator. Mucegaiul si igrasia din casa vor fi simple amintiri, iar in lunile calduroase de vara este solutia perfecta pentru purificarea aerului din interior. Tot vara, aerul conditionat contribuie si el la indepartarea alergenilor.
Cateva ponturi utile pentru aerul din interior sunt deschiderea ferestrei atunci cand gatesti, scuturarea hainelor afara dupa ce ele s-au uscat, la fel si lenjeria sau patura. Evita sa uzi plantele din casa cu apa din abundenta, pentru a nu creste nivelul umiditatii din camera.
Aerul din interior este deteriorat considerabil daca esti fumator. Astfel, pana cand renunti la acest obicei nociv, pastreaza o singura camera ca spatiu de fumat, pe care o vei aerisi in permanenta. Tigarile contin mai mult de 4.000 de chimicale, daunatoare plamanilor tai, deci evita sa transformi intreaga casa in fumoar.
Mirosul natural este cel mai sanatos pentru aerul tau din interior. O casa ingrijita si curata va mirosi si bine, deci evita sa ai in fiecare camera odorizatoare puternice, care pot creste nivelul de poluare din interior.
Sunt parfumuri sintetice, complet daunatoare plamanilor tai, tocmai de aceea, daca vrei sa improspatezi aerul din casa, poti opta pentru buchetele de flori sau cojile de portocale pe care le lasi sa se usuce.
Deodorantul de camera afecteaza si el calitatea aerului deci il poti inlocui cu ceva natural. Poti sterge mobila cu putin bicarbonat in care ai adaugat lamaie. Parfumul proaspat se va pastra mult timp si nu va fi nevoie sa folosesti odorizatorul.
Frunzele uscate frumos mirositoare, florile si fructele improspateaza aerul din casa ta. Ele pot inlocui cu succes orice produs chimic, complet daunator sanatatii tale.