Warning: Use of undefined constant print_form - assumed 'print_form' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rcli0339/public_html/service-climatizareaer.ro/wp-content/themes/graphene/header.php on line 18
Autentificare

Reducerea riscului imbolnavirii

Pentru a reduce riscul de imbolnavire cauzat de agentii patogeni, poluantii din aerul interior, singura modalitate este controlul umiditatii aerului si a particulelor de aer, prin filtrarea acestora. O ventilatie corecta reduce cantitatile de poluanti nocivi, cum este cazul radonului sau a monoxidului de carbon si posibilitatile de dezvoltare a microorganismelor daunatoare sanatatii. Cu toate ca aproape in orice cladire se impune prezenta unui sistem de ventilatie, cei mai multi dintre noi nu luam in calcul intotdeauna aceste aspecte, temandu-ne de costurile de investitie, procesul de instalare, consumul de energie, in loc sa ne temem de prezenta si pericolul poluantilor in lipsa acestui sistem.
Cand vine vorba despre mentinerea unei stari de sanatate cat mai bune a organismului, ne gandim automat la o alimentatie sanatoasa si la un stil de viata activ. Probabil ca niciodata nu am considerat aerul un factor de risc pentru sanatatea noastra, iar daca am facut-o, ne-am oprit automat la aerul exterior poluat si ne-am consolat cu gandul ca cea mai mare parte a timpului il petrecem in spatii inchise: casa, birou, supermarket-uri, mall-uri.

Efectele aerului interior poluat asupra sanatatii
Aerul interior poate fi definit ca fiind aer exterior contaminat. Ceea ce respiram in interiorul cladirilor este un amestec de aer exterior si poluanti, dintre care cei mai frecventi sunt: aerosolii (praf, fum de tigara, polen), parul de animale, gazele (radon, monoxid de carbon), microorganisme (bacterii, spori de ciuperci, acarieni), chimicale, mirosuri. In plus, gradul ridicat de emertizare al cladirilor in care lucram sau locuim, datorat izolatiei termice si ferestrelor etanse favorizeaza mentinerea poluantilor in incinta si dauneaza sistemului respirator, imunitar si nervos.

 

Folosirea excesiva a aparatelor de aer conditionat este factorul declansator in aparitia problemelor de sanatate. In zilele caniculare, tranzitia rapida de la rece la cald streseaza foarte tare organismul, ii scade sistemul imunitar si poate provoca socuri ce ar putea pune viata in pericol. Pe de alta parte, utilizarea excesiva a aerului conditionat poate da dependenta si incapacitatea de mai suporta aerul cald de afara.

 

Alege corect aerul conditionat.
Alegerea unui aparat de aer conditionat eficient, care nu iti pune sanatatea in pericol si care nu iti da bugetul peste cap pe toata durata verii, depinde de cativa factori esentiali. De exemplu, un aparat de aer conditionat care nu este dotat cu filtre de purificare performante poate fi o adevarata crescatorie de bacterii, mucegaiuri sau ciuperci. Filtrele de purificare, BTU si clasa energetica sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont cand alegi un aparat de aer conditionat.
BTU o prescurtare de la „British Thermal Units”, o unitate de masura britanica, indica puterea aparatului de aer conditionat si se raporteaza la numarul de metri patrati din camera in care urmeaza sa fie instalat.
Cu cat suprafata este mai mare, cu atat aparatul trebuie sa aiba mai multi BTU. Un aparat de calitate trebuie sa includa toate cele patru functii specifice: racire, incalzire, dezumidificare si ventilare. La acestea se mai adauga diverse filtre pentru purificarea aerului si o serie de functii si posibilitati de programare.
In prima etapa, trebuie sa iei in calcul caracteristicile spatiului: cate ferestre sunt in camera, daca exista perdea de vegetatie (copaci, gradini), la ce etaj este situat apartamentul, cate aparate electrocasnice sunt instalate in camera si cate persoane petrec mult timp in incapere. Atat aparatele, cat si oamenii sunt surse importante de caldura, care pot influenta necesarul putere al aparatului.

 

<< INAPOI