Warning: Use of undefined constant print_form - assumed 'print_form' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rcli0339/public_html/service-climatizareaer.ro/wp-content/themes/graphene/header.php on line 18

Return to Servicii >>

Aer conditionat >>

Tot ce trebuie sa stii despre aerul conditionat


Cat costa un aparat de aer conditionat? Si, poate mai important, ce fel de aparat este necesar pentru locuinta ta?  Este bine de stiut ca o camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre nord, nu are acelasi necesar de racire ca o camera de 20 mp situata la ultimul etaj si cu ferestrele spre vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima.

În prezent nu mai există pe piaţă aparate de aer condiţionat cu puteri mai mici, de exemplu 7.000 Btu/h. Dacă se doreşte un necesar de răcire sub 9.000 Btu/h, se poate regla termostatul de la unitatea interioară pentru a funcţiona mai puţin.Întreţinerea aparatului presupune scoaterea filtrului din aparat şi spălarea lui cu apă rece, deoarece fiind din plastic se poate deforma. Apoi se usucă ferit de soare din acelaşi motiv.Mentenanţa, realizată de o firmă de specialitate este recomandată o dată pe an şi presupune spălarea completă a unităţii interioare şi a celei exterioare, verificarea presiunii agentului frigorific şi verificarea nivelului de zgomot din componenta în mişcare .PREŢ HIGH SAU REDUS
Diferenţa de preţ la aparatele de aer condiţionat ţine de eficienţa consumului de energie, de calitatea compresorului, dar şi de design şi de funcţiile suplimentare oferite.

Specialiştii spun că diferenţele mari de preţ se datorează tipului de compresor. Majoritatea aparatelor din gama de produse high sunt prevăzute cu tehnologie inverter, care oferă o viaţă îndelungată compresorului şi un consum mic de energie pe timpul funcţionării acestuia.

O alta diferenta este sistemul de filtrare. La un aparat mediu intalnim un filtru de praf din plastic, si poate un filtru antibacterian, consumabil, cu catechin. La aparatele mai scumpe sistemul de filtrare este mai complex, realizandu-se in cinci etape. Acesta elimina particulele fine de praf si mucegaiul, mirosurile neplacute si fumul de tigara, in timpul filtrarii aerului .

Diferenţa apare şi la modalităţile de programare, dacă un aparat mai scump programează la pornire şi la oprire după o oră şi un minut, cele mai ieftine programează numai la oprire: din momentul apăsării tastei în 1, 2 până la 7 ore.

FIX SAU MOBIL?
Aparatele de aer condiţionat au fost iniţial de tip monobloc, având compresorul, vaporizatorul şi condensatorul în aceeaşi carcasă. De exemplu aparatele de fereastră, aparatele mobile. Aceste echipamente produ­ceau mult zgomot datorită compresorului, care este cea mai zgomotoasă parte a unui aparat de aer condi­ţionat.

Aparatele de tip split au apărut ca o necesitate de a îndepărta zgomotul, astfel compresorul a fost mutat la exterior alături de condensator, iar la interior a rămas vapori­zatorul care este silenţios. Tubulatura aparatului mobil este mult mai mare decât traseul frigorific al unui aparat de tip split, D150 mm faţă de D55 mm la split  .

Poziţionarea adecvată a aparatului de aer într-o încăpere este importantă pentru sănătatea noastră. Dacă aparatul nu este dezinfectat şi corect utilizat poate duce la apariţia unor boli precum: rinite, sinuzite, otite, faringoamigdalite, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.  Semnele unei pro­bleme cauzate de curenţii de aer rece sau diferenţele mari de temperatură sunt: nas înfundat, rinoree, febră, dureri de gât, dureri de cap .

Diferenţa de temperatură acceptată de organismul copiilor pentru a nu se îmbolnăvi este de 5-10 grade celsius faţă de temperatura de afară. Este indicat să fim atenţi ca aerul condiţionat să nu fie orientat direct spre noi.

NOTĂ
Termenul de Btu înseamnă British thermal unit, iar folosit ca unitate de putere este Btu/h şi reprezintă pu­terea de răcire. La noi în ţară se foloseşte unitatea de măsură W (Watt), însă pentru aer condiţionat s-a perpetuat folosirea unităţii de măsură britani­ce. 1 W = 3,412 Btu/h.

INAPOI LA PAGINA PRINCIPALA click → AICI

 

 

 

Reparatii aer conditionat >>

REPARATII Reparatia unui aparat de aer conditionat presupune in primul rand examinarea atenta si diagnosticarea lui. Cauzele care duc la functionarea anormala sau nefunctionarea unui aparat de aer conditionat isi au originea fie in montajul gresit, neprofesionist, fie in intretinerea necorespunzatoare sau chiar in unele defecte de fabricatie.   Defecte care se datoreaza unui montaj gresit …

Instalare aer conditionat

Servicii Montaj si Service Aer Conditionat Societatea  noastra avand o bogata experienta si personal calificat ofera servicii de montaj si service profesional pentru aparate de aer conditionat de la orice producator existent pe piata romaneasca . Fie ca ati cumparat un aparat nou de aer conditionat sau doriti repozitionarea celui pe care deja il aveti …

Mentenanta sistemelor de climatizare si ventilatie

Mentenanta sistemelor de climatizare si ventilatie   Asiguram serviciul de mententa periodica pentru sistemele de climatizare si ventilatie realizate de compania noastra si nu numai, atat regulat, in baza unui contract, cat si la solicitarea dumneavoastra. Astfel, in cazul aparatelor de aer conditionat, prin intetinere periodica se intelege: •    Demontare si curatare capace unitate exterioara si …

Intretinere aer conditionat

Revizii periodice aer conditionat Aceasta sectiune a fost special realizata pentru viitorii nostri parteneri si clienti care nu cred in sintagma „Mai bine previi decat sa repari”. In cazul instalatiilor de climatizare, in urma studiilor efectuate, s-a dovedit ca este mult mai ieftin sa intretii corespunzator un aparat de aer conditionat in perioada de garantie …