Autentificare

Return to Aer conditionat >>

Intretinere aer conditionat

Revizii periodice aer conditionat

Aceasta sectiune a fost special realizata pentru viitorii nostri parteneri si clienti care nu cred in sintagma „Mai bine previi decat sa repari”.

In cazul instalatiilor de climatizare, in urma studiilor efectuate, s-a dovedit ca este mult mai ieftin sa intretii corespunzator un aparat de aer conditionat in perioada de garantie si postgarantie, decat sa fiti nevoiti sa faceti cheltuieli majore in cazul unor defectiuni ce apar datorita neintretinerii corespunzatoare a acestor tipuri de aparate.

Pe scurt, va spunem ca puteti mari considerabil (cu aproximativ 50%) perioada de functionare a unui aparat de aer conditionat in cazul in care acesta beneficiaza de inspectii periodice, lunare sau trimestriale.

Astfel pentru a mari durata de viata a instalatiilor dumneavoastra, firma noastra, a creeat un Departament de Service care prin angajatii sai va sta la dispozitie pentru consultanta gratuita in gasirea solutiei optime.

Pentru aparate de aer conditionat tip split, caseta, duct, ceiling

Cercetari recente efectuate la Centrul de Siguranta, Sanatate si Mediu Inconjurator din Marea Britanie (The Center for Safety, Health and Environment) au aratat ca aerul din interiorul incintelor noastre este, probabil, de 10 ori mai poluat decat cel din exterior, de aceea este de o importanta vitala efectuarea intretinerii preventive si corective a aparatelor de aer conditionat, atat pentru cele comerciale precum si pentru cele de uz domestic.

igienizare aer conditionat

Prin operatiunile de intretinere se elimina praful, acariile sau agentii externi. Acestia reprezinta, conform specialiatilor americani de la Asociatia Medicala Americana (The American Medical Association), pana la 50 % din principalele cauze pentru toate problemele noastre de sanatate.

Se stie ca alergenii sunt suma substantelor straine care, introduse in organism (de ex. prin respiratie), produc alergii, adica majoreaza patologic sensibilitatea organismului, inducand imbolnavirea acestuia. Ca atare persoanele care sufera de alergii, asmaticii sau cu probleme respiratorii sunt cei mai afectati de aerul conditionat necorespunzator.

Intretinerea aparatelor de aer conditionat presupune:

 • Curatarea filtrelor este o conditie esentiala pentru ca aparatul de aer conditionat sa aibe eficienta ridicata (Controlul filtrelor de aer trebuie facuta la 6 luni, iar in cazul mediilor poluante se va face trimestrial)
 • Curatarea aparatului de aer conditionat verificandu-se:
  • existenta eventualelor oxidari;
  • starea de curatenie a vaporizatorului (aceasta realizandu-se cu ajutorul compresorului de aer, iar igienizarea acestuia se face cu ajutorul unui spray antibacterian);
  • in cazul unitatii externe daca bateria este infundata cu diverse resturi si impuritati;
  • starea de curatenie a componentelor unitatii interne si a celei externe;
 • Diagnosticarea starii de functionare a unitatilor interna si externa prin verificarea compresorului, starea traseului frigorific, parametrilor agentului frigorific, starea racordurilor.Fara o intretinere periodica, creste riscul de a avea o defectiune majora si chiar o cadere totala a echipamentelor de care depinde confortul dumneavoastra. Cand echipamentele functioneaza la mai putin de eficienta maxima, consumul de energie electrica poate sa fie mai mare decat ar trebui